/*** Template Name: biografie*/ Tenar van Kooten Niekerk – Sopraan » Biografie

Tenar van Kooten Niekerk – Sopraan

Biografie

Tenar van Kooten Niekerk (1979) studeerde klassieke zang aan het ArtEZ-conservatorium in Arnhem. Tijdens de eerste fase studeerde ze bij Elena Vink en vervolgde haar studie bij Harry van Berne en Elena Vink. In 2005 sloot ze ook de tweede fase van haar studie met succes af. Tenar heeft ook les gehad van Mariëlle Vester en Milou Houtkoper en volgde masterclasses bij Carolyn Watkinson, Kelvin Grout, Michael Chance en Alison Pearce. Tenar volgt momenteel zanglessen bij Hanneke de Wit.

Tenar heeft altijd al een voorliefde voor toneelspelen gehad en heeft een jaar de vooropleiding  aan de toneelschool van de HKU te Utrecht gevolgd.

Tenar speelde een aantal gast- en hoofdrollen bij verschillende operettegezelschappen en deed mee aan verschillende projecten van YO!, De Plaats, het fanfarekorps van de Koninklijke Landmacht en Opera Buffo. Met Opera Buffo was ze ondermeer te zien op het Oerol Festival.

Nadat Tenar zelf jarenlang musicalcursussen volgde aan Kunstbedrijf, voorheen Domein Arnhem, is ze daar vanaf 2001 zelf werkzaam als muziektheaterdocente. Ook werkt ze als stemdocent bij het ROC in Arnhem voor de opleiding Artiest en drama. Naast dit alles is Tenar verbonden aan een aantal koren, waar ze stemvorming geeft en aan tekst interpretatie werkt.

Tenar trad veel op met het theatrale ensemble Xantippe en vormt sinds 2008 met gitariste Susanne Tempel het muziekduo Mariposa.

foto’s: Monique Scheper